“Местните храни - комплексен ресурс за регионална биоикономика е името

...
 “Местните храни - комплексен ресурс за регионална биоикономика е името
Коментари Харесай

Тракийски университет организира курс посветен на местните храни

  “Местните храни - сложен запас за районна биоикономика ” е името на новия курс проведен от вуза
През последните години ползата към локалните храни непрестанно пораства. Все повече хора търсят качествени храни с обезпечен генезис. В отговор на това търсене, както и в устрема си да утвърдят своето място на пазара фермери, производители на храни, къщи за посетители, хотелиери и ресторантьори се обръщат към българските кулинарни обичаи.

Курсът е предопределен за необятен набор от експерти в разнообразни сфери, свързани с храните и туризма, които схващат капацитета на локалните храни и кулинарни обичаи да прибавят стойност към техния бизнес. В него ще се обясни капацитетът на локалните храни като основа на резистентен бизнес, по какъв начин те да бъдат интегрирани в туристически услуги, тяхното място като културно събитие, особено за съответното място и ролята им за запазване на естествените дадености. Курсът е отворен и към фенове на обичайните храни, които желаят да разширят познанията си за тях и ролята им на локално равнище.

Теоретичната част на курса е разпределена в 7 тематични модула. Изнесените занимания ще срещнат участниците със притежатели на къщи за посетители, кооператив на производители на млечни артикули, производители на самун и вино, както и с организация свързваща развъждането на локална порода овце, производството на млечни артикули и природозащитата. Специално място ще бъде отредено и на читалището и неговия капацитет за развъдник за обществено предприемачество. По време на тези визити се плануват лекционни занимания, полемики със притежателите и прекарвания, свързани с предлагания артикул.

Ръководител на курса е доцент доктор Десислава Димитрова, доцент в Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания при Българска академия на науките и координатор на Slow Food в България ().  Курсът е с обща дълготрайност 90 часа. Лектори ще бъдат потвърдени експерти в съответните области.

Начин на осъществяване: За по-голяма еластичност и адаптивност към потребностите на курсистите теоретичната част ще се организира он-лайн. Изнесените занимания ще са присъствени.

Преминалите сполучливо курса ще получат документ, удостоверяващ това, както и опция да се причислят към мрежата на Slow Food в Българи и да получат достъп до ресурсите, които придвижването предлага.

Цената  на курса е 1 300 лева В цената са включени и разноските, свързани с изнесените занимания, в това число нощувките и храната, където това е планувано. В цената не е включен превоз. Сумата може да се заплати и на две вноски.

Начин на заплащане: Плащането е по банков път по сметката на Тракийски Университет – гр. Стара Загора, IBAN: IBAN: BG22UNCR76303100117613. Основание за заплащане: присъединяване в курс „ Местните храни сложен запас за районна биоикономика “

За присъединяване в курса е належащо да се попълни и подаде „ Заявление за присъединяване “.

Срок за записване: до 08.04.2022 година

За да се организира курсът е належащо да се образува група от минимум 6 индивида. Поради спецификата на изнесените занимания оптималният брой участници не може да надвишава 10 индивида.

За повече информация и подпомагане може да се обърнете към Евелина Данчева, тел. 0884 00 33 89, e-mail: 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР